Kategorier
Viden om test

Om test af software

Dette er nogle af de artikler om test som jeg synes der er med til at definere testfaget udover de kendte kurser og certificeringsforløb:

Hvad laver en tester egentligt?

What Do Software Testers Do?

Hvorfor kalder man det for manuel test?

Manual testing never existed

Hvorfor er alle test aktiviteter ikke automatiseret for længe siden? (Hvorfor er det at skrive kode ikke automatiseret for længe siden?)

Test automation – the bitter truth

Hvad er sammenhængen mellem test og automatisering?

The missing link between testing and automation

Nu sidder du sikkert med det indtryk at jeg kæmper en forgæves kamp med begreber som “Manuel test” og “Automatisering”.

Dertil må jeg delvist svare bekræftende. Det er i den grad lykkedes ikke-test-kyndige personer at vanskeliggøre det arbejde jeg er rigtig glad for og også dygtig til, nemlig at teste systemer og software.

Jeg kan kun ærgre mig over at ikke-test-kyndige personer har fået beslutningstagere til at tro på misforståede budskaber om at “manuel test” for alt i verden skal undgås og at “automatisering” er en sølvkugle der kan redde software og fjerne alle fejl inden det sættes i produktion.

Test af software er langt mere end manuel test og automatisering – det er en proces der grænser til forskning og kræver kritisk tankegang og pragmatisme, som det ikke er lykkedes at sætte på formel – endnu.

Jeg vil gerne opfordre dig til at læse artiklerne jeg har henvist til i ovenstående links og når du så spørger dig selv: “Jamen, hvad gør jeg så?”  – så tager du kontakt til mig.