Kategorier
Nyheder

GDPR – Privacy by Design

Jeg har været på kursus vedrørende GDPR, Privacy by Design med Agge Kempff-Andersen (privacytree.eu).

Kursets beskrivelse lyder:

“På dette kursus lærer du hvad Privacy by Design betyder og hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du designer og bygger løsninger, der involverer persondata. Herunder vil du få en introduktion til hvordan du kan indarbejde Privacy by Design i din udviklingsproces og få indsamlet lovpligtig dokumentation.

Du vil få en generel introduktion til hvad persondata er; samt nogle teknikker til hvordan man kan forsøge at beskytte allerede indsamlede persondata ved at bruge teknikker som data maskering, aggregering, pseudonymisering, kryptering m.m.”

I min typisk rolle som Test Manager i projekter er dette meget interessant.

For det første er det ofte en stor opgave at finde eller konstruere testdata til sine testforløb. Med GDPR er der kommet ekstra at tænke over, men samtidigt virker det også som om GDPR forordningen giver en hjælpende hånd med de overvejelser man skal gøre sig omkring testdata.

For det andet så er det med GDPR forordningen blevet lidt sværere at anvende ressourcer til testopgaver der er lokaliseret udenfor EU. Det skal jeg som Test Manager også været opmærksom på.

Tak for kurset, Agge!